Kod KâşifiMERAK ET. DENE. KEŞFET.Bir şey öğren
5. sınıf15. haftaBTY.5.3.1 / BTY.5.3.2

Ağ bileşenleri ve bağlantı türleri

Ağdaki parçaları araştırır ve bağlanma yollarını karşılaştırır.

Ağın görev dağılımı

Modem ve yönlendirici aynı görevi mi yapar?

Bağlantı parçaları

Ağ kablosu veriyi kablolu olarak taşır. Ağ bağdaştırıcısı cihazın ağa katılmasını sağlar. Anahtar, yerel ağdaki cihazların bağlantılarını düzenler. Parçaların adını ezberlemekten çok yaptığı işi anlamaya çalış.

Yönlendirici ve erişim noktası

Yönlendirici farklı ağlar arasındaki trafiği yönlendirir. Kablosuz erişim noktası cihazların kablosuz katılımını sağlar. Evdeki tek kutu bu görevlerin birkaçını bir arada yapabilir; kutunun tek olması görevlerin aynı olduğu anlamına gelmez.

Modem ve hizmet

Modem, kullanılan erişim teknolojisinde hizmet sağlayıcının hattıyla iletişim için gerekli işlevi üstlenir. Her bağlantı türü aynı cihazı kullanmaz. Bir sorun olduğunda güç, bağlantı ve hizmet durumunu yetişkinle kontrol et; kabloları rastgele sökme.

Evde tek cihazda bulunan iki farklı ağ işlevini açıkla.

İpucu: Ağlar arası yönlendirme ve kablosuz erişim.

Örnek bir yanıt

Bir cihaz yönlendirici olarak ağlar arasındaki trafiği yönlendirebilir. Aynı kutu erişim noktası olarak telefonun Wi-Fi ile bağlanmasını da sağlayabilir.

• Yönlendirme görevini yazdım.
  • Kablosuz erişimi açıkladım.
  • Bir kutuda birden çok işlev olabileceğini belirttim.

Kelimeleri keşfet

Ağ bileşeni

Bir ağın kurulmasına veya çalışmasına yardım eden parça.

Mini görev

Sınıf bilgisayarını ağa bağlayan üç parçayı küçük bir çizimde göster ve görevlerini yaz.

Bilgisayar veriyi kullanır, ağ bağlantısı veriyi taşır, yönlendirici trafiğin doğru yere gitmesine yardım eder.

Bu konuda neler öğreniyorum?
  • Ağ bileşenleri hakkında güvenilir bilgi toplar.
  • Kablolu ve kablosuz bağlantı yöntemlerini ilişkilendirir.

BİLGİNİ YOKLA

Hazır mısın, kâşif?

1. Yönlendiricinin temel görevi nedir?